2015. július 14., kedd

Anime ajánló

Jó reggelt. Most egy anime ajánlóval jöttem nektek, mivel eléggé imádom őket, ezért most ajánlok nektek párat.

Kamigami no asobi 
"Kusanagi Yui egy átlagos diáklány, aki gyerekkorától kezdve az iaido (kardvívás) harcművészetet gyakorolja. A tanévzárója napján vesszük fel a történet folyamát, Yui, mint minden diák a felvételi vizsgák előtt, elgondolkodik azon, hova is tart az élete, és rá kell jönnie, hogy nem tudja, még a fiúkra sem gondolt soha ezidáig. Még nem is sejti, hogy az élete hamarosan alapjaiban változik meg...
Éppen a család által fenntartott szentélynél imádkozik, mikor egy hangot hall, valaki szólítja – Yui, jó főhős révén követi is a hangot, ami egy tárolóhoz vezeti őt. Itt talál egy kardot, amit különös kék aura vesz körül, s ahogy a lány hozzáér, az átteleportálja őt egy másik világba.
Mint később kiderül, maga Zeusz, a görög főisten hívta őt egy, az isten által fenntartott külön kis világba, egy iskolába. Ennek oka pedig nem más, minthogy a lány segítsen az emberektől eltávolodott isteneknek jobban megérteni a halandókat. Yui találkozik is a görög panteonból Apollónnal, a napistennel, Hádésszal, az alvilág urával és Dionüszosszal, a bor és mámor (valamint termékenység) istenével; a skandináv hitvilágból Baldr, a fény istene, Loki, a tűz istene, illetve Thor, a villámok ura lesz még osztálytársa. A japán istenek is képviseltetik magukat: Susanoo (avagy itt főleg Takeru néven emlegetik), a tengeristen és Tsukuyomi (alias Tsukito), a hold istene is itt van.

Thor, illetve Dionüszosz karaktere kicsit háttérbe szorul, a másik hat istenfiún van inkább a hangsúly. A lista igencsak foghíjas lenne, ha nem szerepelnének még az egyiptomi hitvilág szereplői is, de szerencsére maga Thoth, a tudás egyiptomi istene lesz a tanáruk, illetve kapunk egy Anubist is, bár az ő szerepe még kisebb, mint Thoré vagy épp Dionüszoszé."

Epizódok: 12 rész

Megjelenés éve: 2014

Vélemény: Tegnap néztem végig ezt az animét, de voltak olyan részek, ahol majd meg fulladtam a röhögéstől, és olyan is ahol sírtam. Egy nagyon jó anime, romantikus, és vicces, és a barátságról is szól. Mindegyik isten nagyon helyes benne, szóval ezt is imádtam az egészbe. A kedvenceim közé sorolom.


Ookami Shoujo to Kuro Ouji
"Főszereplőnk, Erika, egy átlagos, középiskolás lány. Mint minden korabeli fiatal, szeretne beilleszkedni az osztályába. Összebarátkozik két lánnyal, akik sokat törődnek a külsejükkel, divatmániások és szeretik kisminkelni magukat. Ráadásul mind a kettő csak a pasijáról tud beszélni. Hogy el tudjon velük beszélgetni, főszereplőnk hirtelen lépésre szánja el magát. Mivel Erikanak nincs senkije, így hazudik. Kitalál magának egy barátot, áradozik róla ezt-azt. Egy ideig működik is a dolog, minden rendben halad a maga rendjén. Még egyik barátja is segíti őt. Ám idő közben barátnői gyanakodni kezdenek, ezért ki kell találnia valamit, hogy ne bukjon le előttük, különben elveszíti őket. Hogy hazugságát folytatni tudja, az utcán lefényképez egy srácot, hogy hiteles bizonyítékot mutasson fel. Ám mint az kiderül, az illető is az ő sulijába jár, csak éppen másik osztályba. Sőt, ő az iskola hercege. Kyouya-kun a lányok nagy kedvence, mindenki odáig van érte: kedves, udvarias személyiség....

Erika persze ledöbben, mikor mindezt megtudja, nem akarja azonban, hogy kitaszítottá váljon, ezért úgy dönt, elmeséli helyzetét Kyouya-nak. Megkéri, tegyen úgy, mintha a barátja lenne. Ez kissé nagy kérés, de a fiú végül könnyedén belemegy. Azonban nem minden az, aminek látszik. Kyouya egy nem várt dologgal áll elő, miszerint Erika legyen a kutyája, akinek bármikor a rendelkezésére kell állnia. Ebben az esetben készségesen eljátssza a barátját és segít neki. Ha ezt nem teszi meg, vége mindennek és büntetéseket szab ki rá. Erika nem akarja, hogy élete darabokra törjön, így belemegy a bizarr játékba és elfogadja, hogy Kyouya kiskutyája legyen. Ezzel kissé lealacsonyítja magát, de bármit megtenne, hogy barátnői ne rekesszék ki. Innen veszi kezdetét a furcsa páros története..."

Epizódok: 12 rész

Megjelenés éve: 2014

Vélemény: Nagyon megszerettem ezt az animét, sokat nevettem rajta, de aranyos anime is egyben. Ez is a kedvenceim közé tartozik. 


Vampire Knight
"Történetünk úgy kezdődik, hogy Yuki Cross első emléke 6 éves korából származik: egy hideg, viharos, téli napon egyedül sétál, amikor hirtelen egy vámpír megtámadja őt. De szerencséjére éppen arra jár valaki, aki megmenti őt a vámpír harapásától. Ez a valaki nem más, mint Kaname Kuran, aki szintén vámpír. 10 évvel később a Cross Akadémia igazgatója örökbe fogadja Yuki-t, aki mellesleg odavan megmentőjéért, Kaname-ért. Kaname az iskola esti tagozatának tanulója és vezetője is (az ő segítségével tartják fent az iskola békéjét), ráadásul ő egy „A” kategóriás vámpír, az egyik legritkább és legnemesebb csoportból.

Viszont ott van még Kiryu Zero, aki gyűlöli a vámpírokat, és akit hasonlóan magához vett Kaien, mivel szüleit és öccsét megölte egy tisztavérű vámpír. Egyébként Zero szülei híres vámpírvadászok voltak, öccsét és őt az egyik legnagyobb vámpírvadász képezte ki. Ugyanakkor Zero-nak van egy fegyvere, amit „Bloody Rose”-nak hívnak (Kaien-től kapta), ami a vámpírok ellen hatásos. Egyébként Zero és Yuki gyerekkori barátok és közösen végzik őrzői munkájukat, míg egy nap Yuki arra nem ébred, hogy Zero már nem a régi, és valamilyen oknál fogva egyre inkább hajtja... Valóban lehetséges lenne, hogy az emberek és a vámpírok egymás mellett tudjanak élni, és a vámpírok ténylegesen le tudjanak mondani vérszomjas vágyaikról? Vagy valamiféle sötétebb igazság van a tetteik mögött? És Kaname Yuki iránti rajongása vajon mivé alakul? Talán egy tiltott szerelemmé? Vagy csak valami, a múltban történt esemény vonzza őt hozzá? "

Epizódok: 13 rész, 2 évad

Megjelenés éve: 2008

Vélemény: Ez volt életem legelső animéje. Nagyon szeretem még most is, és tervezem újranézni, mivel a végére még emlékszek, de a közben történtekre már nem nagyon, mivel körülbelül 3-4 éve nézhettem. Ajánlom mindenkinek, nagyon szuper anime. 

Forrás: AnimeAddicts

LUCY


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése