2015. április 7., kedd

Blogger nevek

Buuu!:3 (avagy sziasztok, kinek hogy tetszik)

 Első bejegyzésem gyanánt, egy cikk szerűséget hoztam a blogger nevekről. Remélem elnyeri a tetszéseteket.


                                                 Mire jó a blogger név?

Avagy miért nem a sajátunkat használjuk? Erre sok fajta választ lehetne adni, de talán a legegyszerűbb az, hogy félelemből. Félnek felvállalni magukat, hiszen kinek ne lenne olyan ismerőse, aki egyszerűen utálja, és bármit megtenne, hogy kínos helyzetbe hozza. Erre tökéletes lehet egy blog. Hiszem írhatsz olyan témáról, ami neki szúrja a szemét, vagy még nem elég érett hozzá. És akkor bumm, kész a baj. Így, ha nem a valódi nevedet használod, úgymond "elbújhatsz". Lesznek így is rossz akaróid, de nem fogják tudni, hogy kivagy.  Persze vannak olyanok is akik csak trendből vagy egyéb okokból használják. Én soha nem lennék képes a saját (valódi) nevemet felvállalni a blogger világában, igazából nem is tudom miért. Talán a fent említett dolgok miatt, esetleg mert megszoktam. Mindenesetre megvagyok elégedve vele, mára már teljesen hozzám nőtt. És ha már itt tartunk, akkor:

                                             Hogyan válasszunk blogger nevet?

Ez egy igen jó  kérdés. Manapság már a legkülönbféle írói álnevekkel találkozhatsz, mind itt a bloggerben, esetleg facebook-on vagy egyéb közösségi portálon. Ha még nem tudod, hogy te milyet válassz magadnak, itt van néhány jó tanács, remélem a segítségetekre lehetnek:

Ne legyen benne mindenféle bugyuta, és felesleges karakter!
Pl.: *.* Ashley
#Amanda

Értitek ugye? Eléggé idétlen, és egy idő után zavaró is. Semmi szükség rájuk, a név mindenféle csicsa-micsa nélkül is ugyan olyan szép, és kifejező.

Ne legyen idétlen, nevetséges!
Nem lenne furcsa, hogyha egy Csillámpóni vagy Töltött káposzta nevű emberke publikálná a kedvenc történetedet? De, eléggé....  Én elhiszem, hogy az említett étel nagyon finom (bevallom, én is szeretem) de ne ezt válaszd. Persze vannak olyanok is, akik ilyen, vagy hasonló nevekkel sikereket értek el irományaikkal, de szerintem inkább ne!

Ne legyen ötszázszor használt, sablonos!
Kinek van kedve megkülönböztetni a sok Ashley-t vagy Amanda-t? Itt van néhány név, amik már eléggé "használtak". (Természetesen akinek már ez a neve, az meg ne változtassa!)

Keresztnevek:
Abbye
Amanda
Ashley
Clara
Emma
Hope
Lily
Nina
Sarah ( hú de sokat láttam már!)
Torrie
Veronica
Vicky

Vezetéknevek:
Adams
Bieber
Clark
Johnson
Smith
Styles
Williams

Itt pedig néhány igazán szép név, amikkel sajnos csak nagyon ritkán lehet találkozni:

Keresztnevek:
Aaron
Alvera
Buena
Camero
Echo
Erlinda
Fleta
Gussie
Hisako
Kanisha
Latisha
Librada
May
Muriel
Onita
Raisa
Staci
Toya
Vicenta
Xiomara
Yuriko
Zulma


Vezetéknevek:
Ide igazából bármi jöhet, hiszen amerikában (mert a legtöbb blogger név amerikai/brit )annyiféle nemzetiség él, hogy a legelképzelhetetlenebb dolgok is nevekké válhatnak.

Everett
Fisher
Graham
Holloway
Lee
Trohma


Remélem segíthettem nektek, és ha legközelebb is írjak hasonló cikket, akkor azt jelezzétek hozzászólásba.

A csóközönt küldi: Astrid H.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése